Jak zablokować kogoś na Instagramie na iPhonie

Udostępnianie swoich ulubionych zdjęć lub filmów znajomym na Instagramie na iPhonie to radosny akt utrzymywania kontaktu nie tylko z przyjaciółmi, ale także ze światem. Czasami jednak może być konieczne zablokowanie kogoś z pewnych powodów osobistych.

Sam wiele razy przez to przechodziłem. Wiem więc całkiem dobrze, dlaczego możesz zostać zmuszony do odcięcia się od znajomych na tym portalu społecznościowym.

Jeśli zablokowałeś kogoś na Facebooku, wiedziałbyś, że gdy zablokujesz kogoś na Instagramie, nie będzie on już mógł oglądać twoich zdjęć ani filmów, a nawet przeszukiwać twojego profilu. Możesz zablokować zarówno obserwujących, jak i obserwowanych.

Uwagi:

# 1. Zablokowana osoba nie może wyświetlać twoich zdjęć ani filmów. On nawet nie widzi twojego profilu. Gdy zablokujesz kogoś na Instagramie, nie zostanie o tym powiadomiony.

# 2. Zablokowana osoba może nadal podawać Twoją nazwę użytkownika. Możesz zobaczyć jego wzmiankę w swojej działalności na Instagramie. Jeśli ci się nie podoba, musisz zmienić swoją nazwę użytkownika.

# 3. Kiedy kogoś zablokujesz, jego polubienia i komentarze do twoich zdjęć i filmów nie zostaną usunięte. Możesz jednak usunąć je ze swoich postów.

# 4. Zablokowana osoba może nadal wyświetlać Twoje upodobania i komentarze na temat obserwowanych zdjęć lub filmów osób lub osób, których profil jest publiczny.

W każdym razie postanowiłeś zablokować obserwujących na Instagramie na iPhonie lub iPadzie, oto jak to zrobić natychmiast. Spójrzmy!

Jak zablokować kogoś na Instagramie na iPhonie

Krok 1. Uruchom Instagram na swoim iPhonie.

Krok 2. Stuknij ikonę profilu w prawym dolnym rogu.

Krok 3. Stuknij w Obserwujący lub Obserwujący. Jak wspomniałem powyżej, możesz zablokować zarówno swoich obserwujących, jak i tych, których obserwujesz. Możesz więc dotknąć jednej z dwóch podanych opcji.

Krok 4. Następnie powinieneś zobaczyć swoich obserwujących / obserwujących na liście. Stuknij nazwę użytkownika, którego chcesz zablokować.

Krok # 5. Teraz dotknij maleńkie trzy kropki w prawym górnym rogu.

Krok # 6. Otrzymasz trzy opcje - Zablokuj użytkownika, Zgłoś niewłaściwe i Skopiuj adres URL profilu . Stuknij w Zablokuj użytkownika, a następnie potwierdź w wyskakującym oknie.

Krok # 7. Pojawi się wyskakujące okienko potwierdzające, że użytkownik został zablokowany. Stuknij w Odrzuć w wyskakującym okienku.

Otóż ​​to! Zablokowałeś tego użytkownika.

Obejrzyj ten film, aby dowiedzieć się, jak zablokować obserwujących na Instagramie na iPhonie

Jak odblokować kogoś na Instagramie na iPhonie

Co jeśli zmieniłeś zdanie i chcesz teraz odblokować osobę, którą zablokowałeś na Instagramie na iPhonie, jak byś to zrobił? To jest tak proste. Spójrzmy!

Krok 1. Uruchom Instagram.

Krok 2. Stuknij w ikonę Szukaj od dołu. Wpisz nazwę użytkownika, którą zablokowałeś. Po wyświetleniu nazwy użytkownika dotknij jej.

Krok 3. Stuknij małe trzy kropki w prawym górnym rogu.

Krok 4. Stuknij w Odblokuj użytkownika z dolnego menu i potwierdź w wyskakującym okienku.

Krok # 5. Pojawi się wyskakujące okienko potwierdzające, że użytkownik został odblokowany. Stuknij w Odrzuć w wyskakującym okienku.

To wszystko, ludzie!

Czy te wskazówki były pomocne? Pobierz naszą aplikację i bądź na bieżąco z nami za pośrednictwem Facebooka, Twittera i Google Plus, aby nigdy nie przegapić naszych najnowszych historii.

 

Zostaw Swój Komentarz