Jak wyłączyć historię lokalizacji na Facebooku na iPhonie: Chroń swoją prywatność i oszczędzaj baterię

Aplikacja na Facebooku jest swego rodzaju złoczyńcą w zakresie żywotności baterii. Były pewne błędy, które zużywały baterię, nawet gdy nie korzystasz z aplikacji. Te błędy zostały teraz naprawione przez Facebook, a aktualizacja twierdzi, że rozwiązuje problem rozładowania baterii spowodowany przez aplikację Facebook na iPhone'a.

Po przejrzeniu raportu o błędzie zauważyłem, że nawet jeśli zamkniesz aplikację Facebook, śledzi ona Twoją lokalizację. Nie można tego nazwać błędem, a raczej skryptem szpiegowskim z Facebooka. Cokolwiek to może być, teraz zostało rozwiązane.

Kolejna funkcja Facebooka Znajomi w pobliżu automatycznie włączają historię lokalizacji. Ta funkcja jest obecnie dostępna w wybranych obszarach, więc ten przewodnik będzie pomocny dla tych, którzy mają tę funkcję na swoich urządzeniach z iOS.

Tutaj zapewniamy przewodnik krok po kroku, jak wyłączyć historię lokalizacji na Facebooku. Są dwa powody: po pierwsze oszczędza baterię, a po drugie prywatność.

Jak zatrzymać śledzenie historii lokalizacji na Facebooku przez iPhone'a

Z aplikacji Facebooka

Krok 1. Uruchom aplikację Facebook z ekranu głównego.

Krok 2. Stuknij w Więcej, w prawym dolnym rogu ekranu.

Krok 3. Teraz stuknij w Znajomi w pobliżu (ta funkcja jest dostępna w wybranych obszarach).

Krok 4. Teraz dotknij ikony koła zębatego i wybierz Ustawienia lokalizacji.

Krok # 5. Wyłącz Historię lokalizacji, dotykając jej.

Po wykonaniu tej czynności z oficjalnej aplikacji Facebook nadszedł czas, aby ograniczyć aplikację Facebook do śledzenia Twojej lokalizacji przy użyciu ustawień iOS.

Wyłącz śledzenie lokalizacji Facebooka na iPhonie

Krok 1. Wejdź do aplikacji Ustawienia z ekranu głównego.

Krok 2. Teraz dotknij Prywatność.

Krok 3. Stuknij w Usługi lokalizacyjne → Facebook.

Krok 4. Do wyboru będą trzy opcje: Nigdy podczas korzystania z aplikacji i Zawsze. Stuknij w Nigdy.

(Możesz także wybrać „Podczas korzystania z aplikacji”, ale jeśli martwisz się o swoją prywatność bardziej niż żywotność baterii, zaleca się ustawienie tej funkcji na „Nigdy”).

Zobacz, jak wyłączyć historię lokalizacji na Facebooku na iPhonie:

Facebook nie będzie już śledził Twojej lokalizacji. Ma to pewną wadę, nie będziesz w stanie podać lokalizacji w swoim poście, zameldować się ani sprawdzić pobliskich miejsc. Innym obejściem tego problemu jest to, że możesz zmienić opcję „Podczas korzystania z aplikacji”, a później, gdy skończysz, zmień ją z powrotem na „Nigdy”.

Podziel się z nami swoimi przemyśleniami w komentarzu na Facebooku, Twitterze i Google Plus.

 

Zostaw Swój Komentarz